ANTIS a la ANGELĖ
  • Mairūnas
  • Druska pipirai
  • Pusė citrinos
  • Geras šaukštas „Balžeko bičių“ medaus
  • 200 g slyvų
  • 1 saliero šaknis
  • 4 saliero lapkočiai
  • 6 morkos
  • 6 bulvės

Sukapokite antį vidutinio dydžio gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, ir, svarbiausia, - mairūno prieskoniais. Užspauskite citrinos sulčių ir aptepkite medumi (užteks gero šaukšto, ne daugiau). Pabučiuokite antytę ir palikite pasimarinuoti dieną ar daugiau. Pasimarinavusią antį apkepinkite keptuvėje taip, kad apskrustų. Į puodą priklokite salierų kotų, pridėkite slyvų (šviežių ar džiovintų), pjaustytų morkų ir bulvių. Sudėkite anties gabaliukus ir užpilkite sultiniu. Svarbu sultinio nepadauginti, jis neturi visai apsempti anties. Galų gale užtarkuokite saliero šaknies ir pašaukite į orkaitę gerai valandai ar daugiau. Antį reikia kepti kol ji pati nuo kauliukų lipti prašosi...